075- 6318540

(A.S.-) Vrijwilligers bijeenkomst

Datum

aug 25 2022
Expired!

Tijd

19:30

(A.S.-) Vrijwilligers bijeenkomst

Iedereen is welkom!

Beste vrijwilligers, ( dorpsbewoners ),

Allereerst dank voor jullie inzet !
Zo, dat is een mooi begin. Maar het bestuur staat voor een enorme uitdaging.
Wij zijn 4 jaar geleden heel enthousiast begonnen aan dit avontuur.
Een voltallig bestuur, nieuwe ideeën en energie om er een mooie tijd van te maken.
Om uiteenlopende redenen zijn er bestuursleden afgevallen. Dit valt ons zwaar. De tijd die we erin steken voor alle basisvoorzieningen die nodig zijn is enorm. We hebben het gevoel dat we regelmatig dingen laten liggen en of niet volledig uitvoeren.

De inzet van onze vrijwilligers is goed maar kan beter. We zien een klein groepje vrijwilligers die veel werk verrichten terwijl onze lijst aangeeft dat er veel meer vrijwilligers zijn. Wat moeten wij doen om deze vrijwilligers te activeren.

Als we om ons heen kijken naar andere buurt/dorpshuizen dan doen wij het helemaal niet zo slecht. Een aantal is al dicht en sommige dreigen te sluiten.
Dit zou niet passen in het “dorpsgevoel” van Westknollendam.
Het dorp leeft, kijk op straat en de vele kinderen die spelen in de speeltuin.
Ouders die vanaf het bankje alles in de gaten houden.
Onze dorpsschool groeit mede door de nieuwe wijk Brokking.
En dan onze clubs, velen met hun oorsprong in Westknollendam.
Deze clubs zijn heel belangrijk voor ons Dorpshuis. Het mooiste zou zijn als de leegstaande dagdelen door nieuwe clubs worden ingevuld.

Het dorpsgevoel wordt ook groter als er activiteiten worden georganiseerd door dorpsbewoners en voor dorpsbewoners. Maak gebruik van je dorpshuis !
Dit betekent ook dat we dan minder afhankelijk worden van het verhuur voor feesten en partijen. Deze evenementen brengen wel geld in het laatje maar zijn een aanslag op onze vrijwilligers.

We komen altijd een moeilijke periode te boven. Zoals de corona-lockdown, een-tallig bestuur, brand ect……. Dat zijn de momenten dat we onze kracht en saamhorigheid tonen.

We willen jullie uitnodigen voor donderdag 25 augustus 19:30 uur, om samen met ons het nieuwe seizoen door te nemen zodat we elkaar weer energie en enthousiasme geven voor een goede start van het seizoen.

Het bestuur

The event is finished.